Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 4 bosjes meiraapjes
– 16 dikke rabarberstelen
– een klontje boter
– 8 eetlepels suiker
– 10 kleine vastkokende aardappelen
– versgemalen zwarte peper
– zout
– 2 schaaltjes verse peultjes (“mange tout”)
– 10 dl gevogeltebouillon
– 2 fijngehakt sjalotjes
– 2 fijngehakt teentje knoflook
– 2 takjes verse rozemarijn
– 4 dl rode porto
– 7 eendenborsten
– verse koriander
– shisopurper
Bereiding:
Schil de meiraapjes en snijd ze in blokjes. Houd apart.
Schil de rabarberstelen en snijd ze in stukken van 3 cm. Smelt wat boter in een pan en bak er de rabarber op hoog vuur beetgaar in. Strooi er de suiker over en laat flink karameliseren. Houd warm.
Schil de aardappelen en snijd ze in fijne plakjes. Bak ze krokant in wat boter. Kruid met peper en zout en houd warm.
Maak de peultjes schoon en stoom ze beetgaar. Kruid met peper en zout en houd warm.
Breng de gevogeltebouillon met het sjalotje, knoflook en rozemarijn aan de kook en laat tot de helft inkoken. Doe er de port bij en laat opnieuw flink inkoken. Zeef de saus, kruid met peper en zout en bind met wat boter.
Bak de eendenborsten snel rosé in boter. Kruid met peper en zout en laat het vlees 5 minuten rusten. Snijd de eendenborsten in plakjes en schik ze op de borden.
Werk af met de groenten en de aardappel en lepel er de portsaus over. Versier met blaadjes verse koriander en shisopurper.