Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Paling met geuze


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 2 kg rivierpaling (net)
– boter
– 1.5 liter geuze (Boon )
– 400 gr zilveruitjes
– 50 gr suiker
– 10 gr sjalotten
– 2 dl room
– 2 eieren
– palingkruiden (zuring, dragon, kervel, citroenmelisse)
– Visfumet
– Ciabatta

 

Bereiding:

Vraag aan de vishandelaar graten (van platvissen) om een fumet te trekken .
Kuis de graten grondig en maak de visfumet door de graten samen met wat ui, wortel, selder, witte wijn en bouquet garni gedurende ten hoogste 20 minuten lichtjes te laten koken. Zeef door en bewaar.
Reinig de paling heel grondig en verwijder alle vinnen, verdeel de paling in moten van ongeveer 5 cm. Stoof de fijngesnipperde sjalotten in de boter en bak hierin ook de palingmoten, kruiden met pe-zo-no.
Voeg de geuze toe en laat op een zachte warmtebron de paling gaarstoven (3/4). Verwijder dan de palingmoten en houd warm. Voeg de visfumet toe en laat de saus inkoken ,voeg de fijngehakte palingkruiden toe en breng op smaak .
Stoof ondertussen de zilveruitjes en glaceer deze met het suiker. Voeg de palingmoten en de zilveruitjes toe aan de saus , evenals de liaison (mengsel room-eidooier). Laat niet meer koken!!!.
Serveer nu in een diep bord en garneer met een bosje groen (kervel, peterselie.) en serveer er een stukje ciabatta bij.
Schenk hierbij een lekkere frisse Geuze van Boon bij !!!

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Voorgerecht:
Scampi op Vlaams-Italiaanse wijze

Volgend Voorgerecht:
Zomersalade van eendenborst met gekarameliseerde rabarber

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |