Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 320 gram tonijn
– 8 witte asperges
– 8 groene asperges
– 4 blaadjes nori
– erwtaspergescheuten
– maanzaad
Vinaigrette:
– pijnboompitten
– olijfolie
– balsamico
– pezo
Bereiding:
De asperges grondig kuisen en dan koken in licht gezouten water. Laten afkoelen en daarna in de lengte in 2 snijden. Alleen de bovenste helft wordt gebruikt, het onderste gedeelte in een fijne brunoise versnijden en kort marineren in de vinaigrette. Het bovenste gedeelte ( 1/2 witte en 1/2 groene) omwikkelen met een klein stukje nori.
Even voor opdienen kort aanbakken op een grillpan. De tonijn in kubusjes (2 cm op 2cm) versnijden en kort aanbakken. De gebakken bovenkant bestrooien met maanzaad. Onderaan een weinig van de aspergebrunoise schikken, daarop het gebakken stukje tonijn leggen en de asperges er laten tegen leunen.
Afwerken met een paar erwtaspergescheuten en een weinig vinaigrette.