Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Filet van bosduif puree van knolselder met truffel geparfumeerd


Klaargemaakt op: 09/11/2012

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 5 à 6 filets van bosduif
– 1 middelgrote aardappel
– 1/4 van een knolselder
– Truffelolie
– 1 kleine truffel
– Karkassen van bosduif

 

Bereiding:

Bak de karkassen aan , voeg wortel , ui en selder toe , bevochtig met wat rode wijn en water (optioneel beetje porto) en laat inkoken, zeef door en kruid af. Monteer met enkele klontjes goede boter.
Schil aardappel en knolselder , kook samen gaar , maak een puree, voeg wat truffelschilfertjes toe en truffelolie en afkruiden met pe/zo/no.
Bak de borstfilets mooi rosé en kruid af met pe/zo , escalopeer en leg op een langwerpig apero bordje een quenelle van de knolselderpuree, schik er 2 sneetjes borstfilet bij , napeer met een beetje fond-saus en garneer het geheel met een flinterdunne truffel schilfer.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 11 2012
Vorig Aperitiefhapje:
Roulade van Mechelse Koekoek met Ganzenlever, spinazie en trompet de la mort

Volgend Aperitiefhapje:
Coquille Duxelle brikdeeg wafeltje met champignons

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |