Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Bloemkool met quinoaballetjes en gember-currysaus


Klaargemaakt op: 15/09/2017

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 bloemkool
– 100 gram quinoa
– 100 gram paneermeel
– 2 eieren
– 1/2 tl gemalen koriander
– 1/2 tl komijn
– 1 knoflookteen
– bloem
– cayenne
– peper
– zout

Currysaus:
– 1 ui
– 1 knoflookteentjes
– 1 stukje gember
– 1 eetlepel currypoeder
– 2 eetlepels olie
– 150 ml groentebouillon
– 400 ml kokosmelk
– 1 limoen
– koriander

 

Bereiding:

Kook de bloemkoolroosjes beetgaar, laat uitlekken. Kook de quinoa gaar. Mix de bloemkool fijn en meng met quinoa, paneermeel, gekluste eieren, koriander, komijn, cayennepeper, fijn gesnipperde look en zout. Voeg eventueel bloem toe voor een vastere structuur zodat je balletjes kan vormen. Rol balletjes van +/- 3 cm, laat opstijven in de koelkast.
Currysaus: Stoof de fijn gesnipperde ui en look en de geraspte gember met currypoeder aan in 2 el olie. Voeg bouillon en kokosmelk toe. Laat enkele minuten inkoken.
Bak de balletjes in olie en serveer ze in de saus met partjes limoen en en verse koriander.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 09 2017
Vorig Aperitiefhapje:
Couscous met druiven en gerookte zalm

Volgend Aperitiefhapje:
Mosselen met avocado en kerstomaat

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |