Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 bloemkool
– 100 gram quinoa
– 100 gram paneermeel
– 2 eieren
– 1/2 tl gemalen koriander
– 1/2 tl komijn
– 1 knoflookteen
– bloem
– cayenne
– peper
– zout
Currysaus:
– 1 ui
– 1 knoflookteentjes
– 1 stukje gember
– 1 eetlepel currypoeder
– 2 eetlepels olie
– 150 ml groentebouillon
– 400 ml kokosmelk
– 1 limoen
– koriander
Bereiding:
Kook de bloemkoolroosjes beetgaar, laat uitlekken. Kook de quinoa gaar. Mix de bloemkool fijn en meng met quinoa, paneermeel, gekluste eieren, koriander, komijn, cayennepeper, fijn gesnipperde look en zout. Voeg eventueel bloem toe voor een vastere structuur zodat je balletjes kan vormen. Rol balletjes van +/- 3 cm, laat opstijven in de koelkast.
Currysaus: Stoof de fijn gesnipperde ui en look en de geraspte gember met currypoeder aan in 2 el olie. Voeg bouillon en kokosmelk toe. Laat enkele minuten inkoken.
Bak de balletjes in olie en serveer ze in de saus met partjes limoen en en verse koriander.