Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 200 gram couscous
– 400 gram gerookte zalm
– 100 gram snijbonen
– 4 eetlepels rozijnen
– 150 gram druiven
– 2 sjalotten
– 2 koffielepels kurkuma
– 2 koffielepels komijn
– 2 koffielepels paprika
– 4 eetlepels fijn gesneden peterselie suiker
– 50 gram boter
Bereiding:
Kook de snijbonen in licht gezouten water. Laat schrikken in ijskoud water en snij ze kleien stukjes.
Los boter, kurkuma, komijn, paprika en suiker op in 200 ml warm water en giet over de couscous. Laat wellen en maak los met een vork. Snipper de gepelde sjalot, halveer de druiven en meng dit samen met de snijbonen, de rozijnen en de fijn gesnipperde peterselie onder de couscous. Schep het couscousmengsel in kommetjes en beleg met de gerookte zalm.