Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Hertenragout:
– 3 kg hertenragout
– 10 teentjes look
– 20 cm gemberwortel
– 3 theelepels kasjmierchili
– 3 theelepels korianderpoeder
– 3 theelepels garam masala
– 3 uien
– 3 kaneelstokjes
– 15 jeneverbessen
– 15 kruidnagels
– 1 fles rode wijn
– 3 dl volle (Griekse) yoghurt
– 6 eetlepels veenbessenconfituur
– peper
– zout
– boter
– olie
Rijstkroketjes:
– 375 gr kleefrijst
– 3 eieren
– 150 gr Parmezaanse kaas geraspt
– 9 eetlepels bloem
– 3 eetlepels koriander gehakt
– paneermeel
– 3 eetlepels garam masala
– zout
– olie om te frituren
Pachadi van rode biet:
– 5 rode bieten
– 1 theelepel sambar masala
– 1 theelepel kurkuma
– 30 rozijnen
– 1 ui
– 2 rode chilipepertjes
– 50 mosterdzaadjes
– olie
– zout
Bereiding:
Pel de knoflookteentjes en pers ze. Schil de gemberwortel en rasp hem. Meng knoflook en gember met kasjmierchili, korianderpoeder en garam masala.
Snijd de hertenragout in blokjes van 3cm en meng ze met de specerijen. Laat 3 uur trekken.
Snipper de uien fijn en fruit hem in de boter. Voeg er kaneel, jeneverbessen en kruidnagels aan toe.
Schroei het vlees dicht in een braadpan en voeg het bij de kom met uien en kruiden. Maak de braadresten los met de rode wijn en voeg bij het vlees. Laat afgedekt op een zacht vuurtje zeker een uur sudderen. Roer de yoghurt en de veenbessenconfituur door het vlees. Breng op smaak met zout.
Kook voor de kroketjes de rijst gaar in gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
Splits de eieren. Meng de dooiers met de kaas en de bloem door de rijst en breng op smaak met zout. Voeg de koriander toe en rol kleine kroketjes of balletjes.
Klop het eiwit los. Meng het paneermeel met de garam masala. Haal de kroketjes eerst door het eiwit en dan door het paneermeel. Frituur goudbruin in olie.
Schil de rode bieten en kook ze gaar met sambar masala, kurkuma, zout en rozijnen. Giet af en mix tot een gladde massa.
Pel de ui en hak hem fijn. Snijd de chilipepertjes overlangs open, verwijder de zaadjes en hak ze heel fijn. Verhit de olie in een pan, laat de mosterdzaadjes knappen en doe er de ui en de chilipepertjes bij. Voeg er de bietenpuree aan toe en laat even mee sudderen.
Serveer met winterse groenten zoals wilde champignons, witlof of knolselder.