Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 2 uien, gesnipperd
– 2 stengels bleekselderij, in stukjes
– 1 courgette
– 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
– 1/2 chilipepertje
– 1 blik ontvelde tomaten, in stukjes
– 1 blik gekookte kikkererwten
– 50 gram bruine linzen
– 1 liter groentebouillon
– 1 eetlepel bloem
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 theelepel kurkuma
– 1 snuifje saffraan
– 1 theelepel vers geraspte gember
– 2 eetlepels verse koriander
– 2 eetlepels platte peterselie
– 1 eetlepel limoensap
– 2 limoenen (voor de zeste)
Bereiding:
Verhit een scheutje olie in een grote diepe pan en fruit de ui en selderij tot de ui glazig wordt. Doe de specerijen, tomaten, kikkererwten, linzen en bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 30 tot 40 minuten zachtjes sudderen tot de linzen gaar zijn. Roer af en toe door om te zorgen dat de soep niet aanbrand. Voeg tegen het einde van de kooktijd ook de groentjes en andere toevoegingen toe aan de soep en laat die even meesudderen. Als alles gaar is schep je een flinke lepel soep uit de pan in een kommetje en mengt de bloem, limoensap en tomatenpuree erdoor. Doe het mengsel terug in de pan en roer het door de soep zodat het vocht bindt en indikt.
Voeg als laatste de koriander en peterselie toe. Haal de pan van het vuur en laat de soep nog minstens 10 minuten staan om op smaak te komen.