Aantal personen: 12
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 2 pompoenen
– 16 bladeren savooikool grof gesnipperd
– 2 rode uien fijngesnipperd
– pitjes halve granaatappel
– 20 gram verse munt fijngesnipperd
– 200 gram feta
– 240 gram quinoa
– 100 gram rozijnen
– 8 gedroogde dadels fijngesneden
– 100 gram gepelde pistachenoten grof gehakt
– 1 el ras-el-hanout
– olijfolie
– peper
– grof zeezout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij het hoedje van de pompoenen en lepel de pitten eruit. Besprenkel de binnenkant met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de pompoenen gaar in de oven gedurende 20-30 minuten. Prik met een mes om te kijken of ze gaar zijn.
Bereid ondertussen de vulling van de pompoenen. Spoel de quinoa en kook gaar volgens de instructies op de verpakking.
Bak de gesnipperde rode ui en de savooikool in olijfolie. Haal de pan van het vuur en voeg de noten, munt en rozijnen toe. Meng dit alles goed door elkaar. Doe hier de gekookte quinoa bij en breng verder op smaak met peper, zout en ras-el-hanout. Schep alles nog eens goed door elkaar.
Schep nu de vulling in de gare pompoenen. Serveer dit met feta en granaatappelpitjes.