Aantal personen: 4
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 4 porties filet mignon 100gr/pp
– 50 gr canadese wilde rijst
– rode wijn-bruine fond
– 4 stukjes bloemkool
Bereiding:
Vlees:
Verpak vacuum en gaar 20 minuten op 45 graden in Roner.
Grill vlees langs alle kanten heel in green egg, kruid met pezo voeg gedroogde oregano toe aan kolen-sluit alle verluchting af en laat 1 minuut rusten.
Rijst:
Kook rijst in ruim water ca 40 minuten tot die openploft.
Laat 1 nacht rusten in koud water -warm op in boter en kruid met pezo.
Bloemkool:
Bak de bloemkool rauw aan in olijfolie en boter en kruid met pezo (doe er wat water bij en deksel erop, door de stoom gaart het verder mag wat krokant zijn).
Saus:
Laat de rode wijn inkoken tot 1/3 en voeg de fond toe, laat opnieuw inkoken tot de saus gebonden is.
Bordschikking:
Snijd het vlees in sneetjes en leg op bord, decoreer de rijst in timbaal de bloemkool erop/naast, saus eronder.
Leg er facultatief een stukje merg bij.