Ingrediënten:
Ingrediënten:
1/2 rabarberstengel / persoon
Munt
– kardemon
– sinaasappel
– suikersiroop (100 gram suiker/100 gram water)
Flan van chocolade:
– 1/2 liter melk
– 100 gram suiker
– 100 gram fondantchocolade
– 6 eidooiers
– 100 gram sinaasappelsap
– room
IJs van platte kaas:
– 1/2 liter crème anglaise
– 1/2 platte kaas
– Siroop van vlierbloem
Bereiding:
Melk en room opwarmen, chocolade toevoegen en zachtjes laten smelten.
Voeg er vervolgens het sinaasappelsap, de eidooiers en de geweekte gelatineblaadjes bij.
Meng alles heel goed en giet alles in vormpjes en vries de vormpjes in.
De rabarberstengels overgieten met een mengsel van munt, kardemon, sinaasappelsap en suikerwater.
Laten afkoelen.
De afgekoelde rabarberstengels in sneetjes snijden.
Het ijs van de platte kaas maken door alle ingrediënten te mengen en af te draaien in een ijsmachine.
De ontvormde chocoladeflan in het midden leggen er de sneetjes rabarber rond schikken.
Afwerken met een bolletje plattekaas ijs en enkele bloemetjes. Eventueel met een rasterkoekje.