Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas


Klaargemaakt op: 13 06 2023

‌

Ingrediënten:

Ingrediënten:

1/2 rabarberstengel / persoon
Munt
– kardemon
– sinaasappel
– suikersiroop (100 gram suiker/100 gram water)

Flan van chocolade:

– 1/2 liter melk
– 100 gram suiker
– 100 gram fondantchocolade
– 6 eidooiers
– 100 gram sinaasappelsap
– room

IJs van platte kaas:

– 1/2 liter crème anglaise
– 1/2 platte kaas
– Siroop van vlierbloem

Bereiding:

Melk en room opwarmen, chocolade toevoegen en zachtjes laten smelten.
Voeg er vervolgens het sinaasappelsap, de eidooiers en de geweekte gelatineblaadjes bij.
Meng alles heel goed en giet alles in vormpjes en vries de vormpjes in.
De rabarberstengels overgieten met een mengsel van munt, kardemon, sinaasappelsap en suikerwater.
Laten afkoelen.
De afgekoelde rabarberstengels in sneetjes snijden.
Het ijs van de platte kaas maken door alle ingrediënten te mengen en af te draaien in een ijsmachine.
De ontvormde chocoladeflan in het midden leggen er de sneetjes rabarber rond schikken.
Afwerken met een bolletje plattekaas ijs en enkele bloemetjes. Eventueel met een rasterkoekje.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Kijkkoken2 PACHT 26 Gijzegem Pachthofstraat 26
Vorig Nagerecht:
Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje

Volgend Nagerecht:

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |