Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Pasta – nagerecht
– 2 doosjes capellini
– 16 muntblaadjes
Bavarois:
– 4 dl room
– 4 dl melk
– 160 gram vanillesuiker
– 2 vanillestokjes
– 6 eierdooiers
– 24 gram gelatine
Zanddeeg:
– 200 gram bloem
– 50 gram amandelpoeder
– 100 gram suiker
– 125 gram zachte boter
– 3 eidooiers
Coulis van mango:
– 2 mango’s
– 200 gram suiker
– 1 citroen (sap)
– 100 gram amandelschilfers
Coulis van aardbeien:
– 500 gram aardbeien
– 200 gram suiker
– 1 citroen (sap)
Coulis van kiwi:
– 4 kiwi’s
– 60 gram kristalsuiker
– 1/2 citroen (sap)
– 100 gram pistachenoten
Bereiding:
Bavarois:
Snijd de vanillestokjes open en schraap er de zaadjes uit. Week de gelatineblaadjes in koud water. Kook de melk op met de twee opengesneden vanillestokjes. Klop de eierdooiers met de suiker tot een wit schuim (ruban). Los de gelatine op in de warme melk. Giet de melk al roerend op de opgeklopte eidooiers. Laat anderhalf uur afkoelen in de koelkast. Klop de room half op en spatel die onder het geheel.
Stort alles op een met folie bedekte plaat en laat opstijven in de koelkast (2 tot 3 uur). Steek er vormpjes uit ter grootte van de zanddeegjes.
Zanddeeg:
Meng de bloem, het amandelpoeder en de suiker. Kneed er de zachte boter onder tot je een brokkelige structuur bekomt. Meng er dan de eidooiers onder en blijf verder kneden tot een vaste brij.
Rol het deeg uit (1/2 cm dik) en steek er vormpjes uit. Leg ze op een bakpapier op een bakplaat en bak ze af gedurende +/- 8 minuten in een oven van 175 °C.
De capellini gaar koken in licht gesuikerd water (+/- 3 minuten).
Coulis van mango:
Breng 1 dl water aan de kook met 200 suiker tot de suiker is opgelost. Laat een beetje afkoelen. Schil de mango en snij in blokjes. Mix de mangoblokjes met het citroensap en het afgekoelde suikerwater. Duw eventueel nog door een fijne zeef.
Laat de amandelschilfers kleuren in een anti kleefpan. Een gedeelte volledig houden. De rest fijn hakken.
Coulis van aardbeien:
Breng 1 dl water aan de kook met 200 suiker tot de suiker is opgelost. Laat een beetje afkoelen Mix de aardbeien ( er enkele apart houden voor garnituur) met het citroensap en meng de siroop eronder. Zeef de coulis.
Coulis van kiwi:
De vier kiwi’s mixen met het sap van 1/2 citroen en 4 eetlepel suikers.
De pistachenoten grof mixen en apart houden.
Bordschikking:
Net voor opdienen de verschillende coulis lichtjes opwarmen in afzonderlijke sauspannetjes. Bij de coulis van mango de fijn gehakte amandelschilfers voegen. Onder de coulis van kiwi de gehakte pistachenoten voegen. En onder de coulis van aardbeien een brunoise van de over gehouden aardbeien mengen. Hierin de warme capellini roeren en op de rechthoekige borden schikken tussen de zandkoekjes die afgewerkt werden met een rondje bavarois. Verder afwerken met een schijfje aardbei of een takje munt en een gefrituurd stokje capellini dat bestrooid werd met kristalsuiker.