Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Pasta – hoofdgerecht
– 16 vellen lasagne
– 1 rode paprika
– 350 gram geraspte parmezaan
– 1 stuk pecorino voor de afwerking
– 750 gram ricotta
– 150 gram boter
– 150 gram bloem
– 1 l melk
– 3 eieren
– olijfolie
– basilicum
– bieslook
– verse tijm
– peterselie
– laurierblaadjes
– paprikapoeder
– pezo
garnituur:
– 48 kerstomaatjes
– basilicumblaadjes
– rucola
Bereiding:
Kook de vellen lasagne gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken en spoel met koud water. Laat drogen op een propere keukenhanddoek.
Meng de ricotta, de eieren en de gehakte verse kruiden. Hou wat van de kruiden apart voor de afwerking. Kruid met peper en zout. Strijk een ovenschotel in met olijfolie en leg er een vel lasagne in. Verdeel wat ricotta op ene helft van de pasta en vouw het lasagnevel dicht. Herhaal deze bewerking met de andere lasagnevellen. De dicht geplooide vellen (ravioli) mogen elkaar niet overlappen.
Smelt de boter op een zacht vuur en voeg er de in stukjes gesneden rode paprika bij samen met de laurierblaadjes. Laat gedurende 2 minuten stoven. Haal van het vuur en meng er de bloem onder. Giet er beetje bij beetje de melk bij. Zet opnieuw op het vuur en laat al roerend binden. Voeg er de geraspte parmezaan bij. Verwijder de laurierblaadjes en kruid met peper en zout.
Giet de parmezaansaus over de ravioli en zet opzij.
20 minuten voor opdienen : Bestrooi elke ravioli met paprikapoeder en laat gedurende 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Bordschikking:
Schik een ravioli op elk bord en versier met wat verse kruiden, rucola en geraspte pecorino.
Leg hier en daar een doormidden gesneden kerstomaatje of een volledig tomaatje samen met een takje basilicum.