Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Aardappeljavanais


Klaargemaakt op: 03/02/2012

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 3 Nicola aardappelen
– 5 Vitelotte aardappelen
– 2 zoete aardappelen
– 4 sneden beenham (3 mm)
– 1 klein potje truffelpasta

Garnituur:
-erwtasperge
– Oud Brugge kaas

Sausje:
– olijfolie
– een weinig truffelpasta

 

Bereiding:

Alle aardappelen schillen en de zoete aardappel en vitelotteaardappel “al dente” gaar koken. Laten afkoelen en versnijden in sneetjes van 5 mm dikte en vervolgens in vorm snijden. De Nicola aardappelen in schijfjes van 5 mm versnijden en konfijten op een bakplaat nadat ze rijkelijk besprenkeld werden met olijfolie en kruiden. Alles dan in een oven van zo’n 100°C gedurende een uur laten garen. Nadien eveneens in de juiste vorm versnijden. Een torentje maken met de verschillende soorten patat. De olijfolie mengen met een weinig truffelpasta en op smaak brengen. Tussen 2 sneetjes een sneetje beenham schikken en het bovenste sneetje instrijken met een weinig truffelpasta. Daarop een weinig gefrituurde prei schikken samen met een krul Oud Brugge kaas en enkele takjes groen. De erwtasperge er laten tegen aanleunen. Er een weinig van het sausje rond gieten.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 02 2012
Vorig Aperitiefhapje:
Oesters met jonge spinazie en wasabi-hollandaise

Volgend Aperitiefhapje:
Brunoise van aardappel met sint-jacobsvrucht

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |