Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 3 Nicola aardappelen
– 5 Vitelotte aardappelen
– 2 zoete aardappelen
– 4 sneden beenham (3 mm)
– 1 klein potje truffelpasta
Garnituur:
-erwtasperge
– Oud Brugge kaas
Sausje:
– olijfolie
– een weinig truffelpasta
Bereiding:
Alle aardappelen schillen en de zoete aardappel en vitelotteaardappel “al dente” gaar koken. Laten afkoelen en versnijden in sneetjes van 5 mm dikte en vervolgens in vorm snijden. De Nicola aardappelen in schijfjes van 5 mm versnijden en konfijten op een bakplaat nadat ze rijkelijk besprenkeld werden met olijfolie en kruiden. Alles dan in een oven van zo’n 100°C gedurende een uur laten garen. Nadien eveneens in de juiste vorm versnijden. Een torentje maken met de verschillende soorten patat. De olijfolie mengen met een weinig truffelpasta en op smaak brengen. Tussen 2 sneetjes een sneetje beenham schikken en het bovenste sneetje instrijken met een weinig truffelpasta. Daarop een weinig gefrituurde prei schikken samen met een krul Oud Brugge kaas en enkele takjes groen. De erwtasperge er laten tegen aanleunen. Er een weinig van het sausje rond gieten.