Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Oesters met jonge spinazie en wasabi-hollandaise


Klaargemaakt op: 02/12/2011

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 16 diepe oesters
– 500 gram jonge spinazie
– 2 kleine sjalotten
– 150 gram warm
– lauwe geklaarde boter
– 3 eidooiers
– 4 eetlepels droge witte wijn
– peper van de molen
– zeezout
– 1 koffielepel wasabi (japanse mierikswortelpasta)
– plukjes dille

 

Bereiding:

Steek de oesters voorzichtig open met een oestermes en vang hierbij het vocht op. Maak de oesters los en leg ze in het gezeefde vocht. Spoel de schelpen grondig schoon. Spoel de spinazie grondig en zwier droog. Stoof de sjalot glazig in een weinig geklaarde boter, voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper van de molen en zeezout. Warm ondertussen de oesterschelpen lichtjes op in een oven van 50°C. Klop de eidooiers los met de wasabi, de witte wijn en 3 eetlepels van het oestervocht. Voeg een snuifje zout toe en klop schuimig. Klop de eidooiers verder op een heel laag vuur of au bain-marie tot een stevig schuim. Klop de geklaarde boter geleidelijk aan door het schuim zoals voor een mayonaise. Controleer de smaak. Warm de oesters kort op in het resterende oestersap, kruid ze lichtjes met wat peper van de molen. Verdeel de warme spinazie over de oesterschelpen, schik er de oesters op en verdeel de saus over de oesters, werk af met een plukje dille.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 12 2011
Vorig Aperitiefhapje:
Carpaccio van wagyu-beef met zure komkommer en noordzeekrab

Volgend Aperitiefhapje:
Aardappeljavanais

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |