Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Bisque garnalen, pompoen, vanille


Klaargemaakt op: 12/12/2014

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 100 gram gepelde garnalen
– 1/2 kg garnalenkoppen
– 200 gram butternut-pompoen
– 1 eetlepel pompoenpitjes
– 1 ui
– 1 wortel
– 1 takje tijm
– 1 teentje look
– 3 el Cognac
– 1,5 liter visbouillon
– 1 el tomatenpuree
– cayennepeper
– pezo
– sherry
– room
– boter

 

Bereiding:

Bak de garnalenkoppen aan in wat olijfolie samen met de ui, wortel, look, tijm en laurier. Voeg de Cognac toe, verwarm en flambeer. Voeg de bouillon toe alsook de tomatenpuree en kruid met cayennepeper, peper en zout. Parfumeer met sherry en breng aan de kook. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen, zeef en voeg de room en de boter toe. Verwarm ondertussen de oven voor op 140 °C. Snij de pompoen met schil en al in 4, besprenkel met olie en laat 20 minuten poffen in de warme oven. Kruid met peper en zout.
Leg in elk bord een partje pompoen en wat garnalen. Schuimde bisque op met een mixer en giet over de pompoen en de garnalen Werk af met een vanilleolie (merg van vanillestokje in olijfolie gedurende 2 dagen laten trekken).

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 12 2014
Vorig Aperitiefhapje:
Lam, spitskool, abrikozen, pecannoten

Volgend Aperitiefhapje:
Gerookte haring, bladerdeeg, groene appel, augurk

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |