Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Buikspek met tartaar van langoustines, zure room en zeekraal


Klaargemaakt op: 09/05/2014

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 6 sneden buikspek ca 1 cm dik
– 240 gram honing
– 50 gram ketchup
– 30 gram ketjap
– 1 pot kalf of rundfond
– 2 limoenen
– 29 langoustines of grote scampi
– 200 gram zure room
– 100 gram lamsoor

 

Bereiding:

Verwarm de fond en laat tot de 1/2 inkoken. Voeg honing, ketchup en ketjap erbij en breng tot kookpunt. Peper en zout erbij en laten afkoelen peper en zout ermee lakken en garen in oven van 100 graden.
Pel en kuis de langoustines. 11 van de langoustines in fijne brunoise snijden op smaak brengen met limoensap, julienne van oesterblad en peper en zout. De andere langoustines bakken. Meng zure room met de zeste van halve limoen en snuif zout. Serveer lauw.
 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 05 2014
Vorig Aperitiefhapje:
Gebakken Sint-Jakobsvrucht, met een compote van venkel, een krokantje van Pancetta en een sausje op basis van peperkoek en ganzenlever

Volgend Aperitiefhapje:
Sandwich met boter, kaas en runderham

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |