Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Cappuccino van erwt met King krab, grijze garnalen en Serranoham


Klaargemaakt op: 04/05/2018

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 400 gram diepvries erwten
– 5 dl kippenbouillon
– 4 dl room
– 500 gram grijze garnalen
– 3 blikjes King krab
– 18 sneetjes serranoham
– munt
– peper
– zout

 

Bereiding:

Laat de erwten met de munt 1min koken in gezouten water. Laat schrikken in ijswater. Hou wat erwtjes apart. Pureer en voeg de bouillon toe, mix tot een gladde massa .Haal het mengsel door een puntzeef en smaak af met peper en zout. Laat de Serranoham op 80°C gedurende 15 min.
Klop de room lichtjes op. Doe in een glaasje een beetje garnalen, leg daarop enkele stukjes King krab, en enkele erwtjes. Overgiet met de erwtensoep. Breng een laagje room bovenop het soepje aan.
Werk af mat een stukje Serranoham.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 05 2018
Vorig Aperitiefhapje:
Gerookte paling met rode biet en zure room

Volgend Aperitiefhapje:
Crème brulée met appelen pecannoten

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |