Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 20 coquilles
– 1/2 kg sjalot
– 4 teentjes look
– 1/2 kg kastanje champignons
– 1/2 liter room
– 40 vierkantjes brikdeeg van 4 x 4 cm
– 2 eiwitten
– Plukje verse kervel
Bereiding:
Snij enkele champignons in flinterdunne plakjes, leg ze open op een schotel en kruid met pe/zo. Strijk de bricdeeg blaadjes in met losgeklopt eiwit en leg er een plakje champignon tussen, bak deze “koekjes” af in een oven van zo”n 170° tot goud-geel.
Snij sjalot en look en rest van de champignons in kleine stukjes (julienne) en stoof aan in wat boter , kruiden met pe/zo en doe er een beetje room bij tot je een smeuïge massa bekomt.
Bak nu de coquille kort langs beide zijden aan en kruid met pe/zo.
Bordschikking:
Op een apero bordje een schepje Duxelle lepelen, leg daar schuin tegen de gebakken coquille en het brikdeegkoekje met champignon, garneer met een takje kervel.