Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 50 gram gehakte abrikozen
– 250 gram couscous
– 30 gram gehakte amandelen
– 3 theelepels gehakte peterselie
– 3 theelepels gehakte koriander
– 2 theelepels gehakte muntblaadjes
– 1 granaatappel (zaadjes)
– 1/2 theelepel karwij
– 1/2 theelepel venkel
– 50 gram rozijnen
– groentebouillon
– citroensap
Halloumispiesje:
– 250 gram halloumikaas
– 350 gram butternut (flespompoen)
– 2 courgettes
– 150 gram zon gedroogde tomaatjes
– muntblaadjes
Peterselieolie:
– 5 cl olie
– peterselie (mixen en doorzeven)
Bereiding:
Breng de groentebouillon aan de kook. Doe de couscous in een schaal en giet de bouillon er overheen. Zorg er voor dat de couscous net bedekt wordt. Dek de schaal af met folie. De couscous moet de bouillon helemaal absorberen en wat zachter worden.
Maak nu met een vork de couscous los.
Roer er dan alle ingrediënten onder en voeg indien nodig nog wat olijfolie toe alsook het citroensap.
Maak de spiesjes door er afwisselend een stukje Halloumi, een stukje butternut, een stukje Halloumi en een stukje courgette en werk af met een zon gedroogd tomaatje en een muntblaadje.
Gril de spiesjes.
Duw de couscoussalade in een vormpje en werk af met een Halloumispiesje.
Werk eventueel af met een streepje peterselieolie.