Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
(Voor 20 kleine kommetjes)
– 5 dl room
– 5 eidooiers
– 25 gram suiker
– 1 tl zout
– 200 gram Roquefort
– Flinke snuif peper
– Voor de salade:
– Handvol pecannoten
– 1 appel
– Grof gemalen peper
– Beetje sherryazijn
– Olijfolie
– Shisocress om te garneren
Bereiding:
Verwarm de room, voeg de kaas toe en laat smelten. Mix het geheel met de staafmixer. Vermeng de eidooiers met de suiker en peper en zout. Voeg al kloppend eerst een klein beetje en daarna de rest van de room toe. Stoom de potjes 15 à 20 min tot de crème is gestold. Haal de potjes ui de oven en laat goed afkoelen. Bestrooi met een laagje suiker en karamelliseer. Snij de appel in kleine blokjes, en besprenkel met wat azijn. Voeg de noten, peper ,een beetje zout en olijfolie toe. Meng goed.
Leg op de crème een beetje van de salade.