Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Crème brulée met appelen pecannoten


Klaargemaakt op: 04/05/2018

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

(Voor 20 kleine kommetjes)
– 5 dl room
– 5 eidooiers
– 25 gram suiker
– 1 tl zout
– 200 gram Roquefort
– Flinke snuif peper
– Voor de salade:
– Handvol pecannoten
– 1 appel
– Grof gemalen peper
– Beetje sherryazijn
– Olijfolie
– Shisocress om te garneren

Bereiding:

Verwarm de room, voeg de kaas toe en laat smelten. Mix het geheel met de staafmixer. Vermeng de eidooiers met de suiker en peper en zout. Voeg al kloppend eerst een klein beetje en daarna de rest van de room toe. Stoom de potjes 15 à 20 min tot de crème is gestold. Haal de potjes ui de oven en laat goed afkoelen. Bestrooi met een laagje suiker en karamelliseer. Snij de appel in kleine blokjes, en besprenkel met wat azijn. Voeg de noten, peper ,een beetje zout en olijfolie toe. Meng goed.
Leg op de crème een beetje van de salade.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 05 2018
Vorig Aperitiefhapje:
Cappuccino van erwt met King krab, grijze garnalen en Serranoham

Volgend Aperitiefhapje:
Gefrituurde zwarte pasta met makreel en inktvis

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |