Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 5 à 6 filets van bosduif
– 1 middelgrote aardappel
– 1/4 van een knolselder
– Truffelolie
– 1 kleine truffel
– Karkassen van bosduif
Bereiding:
Bak de karkassen aan , voeg wortel , ui en selder toe , bevochtig met wat rode wijn en water (optioneel beetje porto) en laat inkoken, zeef door en kruid af. Monteer met enkele klontjes goede boter.
Schil aardappel en knolselder , kook samen gaar , maak een puree, voeg wat truffelschilfertjes toe en truffelolie en afkruiden met pe/zo/no.
Bak de borstfilets mooi rosé en kruid af met pe/zo , escalopeer en leg op een langwerpig apero bordje een quenelle van de knolselderpuree, schik er 2 sneetjes borstfilet bij , napeer met een beetje fond-saus en garneer het geheel met een flinterdunne truffel schilfer.