Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 kg schorseneren (azijn)
– 100 gram mimolettekaas
Schuim
– 40 gram ganzenleverterrine
– 240 gram melk
– 60 gram groentebouillon
– 6 gram sojalechithine
– 16 sint-jacobsvruchten
– Olijfolie
– fleur de sel
– 1 wintertruffel
– Enkele blokjes ganzeleverterrine
– Frisé salade
Bereiding:
Maak de schorseneren schoon en was ze in water waaraan wat azijn is toegevoegd. Schil ze en snijd ze in dunne staafjes van 1/2 centimeter breed op 5 cm lang. Blancheer ze in een beetje kokend water. Leg ze op een ovenplaat en strooi er wat geraspte kaas over. Zet ze kort onder de grill tot de kaas gesmolten is. Klop voor het schuim de ganzeleverterinne, de melk, de bouillon en de sojalecithine met de staafmixer. Kruid met pezo en warm lichtjes op.
Bak de sint-jacobsvruchten kort in hete olijfolie en werk ze af met wat fleur de sel. Serveer met de gegrilde schorseneren, enkele plakjes wintertruffel, wat ganzeleverterrine en frisé salade.