Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 4 jonge makrelen
– 40 gram suiker
– 2 dl witte wijn azijn
– 4 dl water
– 2 glazen witte wijn
– 6 sjalotten (fijn gesnipperd)
– 2 koffielepels zwarte peperkorrels
– rozemarijn
– 150 gram quinoa
– 1 chilipepertje
– 4 lente-uitjes
– jonge spinazie
– koriander
– munt
– limoensap
Bereiding:
Ontgraat de makreel, kruid langs graatkant. Meng water, witte wijnazijn, suiker, zout, peper en rozemarijn in een pan en breng aan de kook. Leg de makreel in een schotel, strooi er de sjalot en rozemarijn over en giet er de kokende marinade over. Bedek met plastiekfolie en zet een nacht in de koelkast.
Kook de quinoa gaar in licht gezouten water. Maak de chilipeper schoon, verwijder de zaadjes en snij hem grof. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze grof. Kuis de spinazie. Mix de spinazie, lente-uitjes, chilipeper, muntblaadjes en koriander fijn in de keukenmachine. Giet de quinoa af en laat goed uitlekken.
Meng het fijngehakte spinaziemengsel door de quinoa. Voeg het limoensap en een scheut olijfolie toe.
Meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Het quinoa-mengsel in een vormpje duwen.
Versnijd de makreel in fijne stukjes en leg er een paar naast het quinoa torentje. Werk af met een takje koriander.