Naar de inhoud springen

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 702 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (331)
    • Voorgerecht (112)
    • Hoofdgerecht vlees (90)
    • Hoofdgerecht vis (27)
    • Nagerecht (111)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Aardappelchips met groene kruiden en kruidenmayonaise


Klaargemaakt op: 21/04/2017

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 4    aardappelen
– 2    doosjes ansjovis
– 100    gram mayonaise    50    gram yoghurt
– 1/2    teentje look (geperst)
– 1     koffielepel fijn gesnipperde bieslook
– 1    koffielepel fijn gesnipperde peterselie
– 1    koffielepel fijn gesnipperde kervel
– 1    koffielepel fijn gesnipperde sjalot
– 1    koffielepel fijn gesnipperde koriander
– 5    gram mierikswortelpuree
– enkele druppels citroensap

Groene kruiden:
– bieslook
– mizuna
– rucola
– postelein
– kervel

Bereiding:

Schil de aardappelen en maak er allemaal gelijke (uitsteekvormpje) aardappelwafeltjes van. Bak krokant (eventueel in 2 keer) en bestrooi lichtjes met zout.
Meng de mayonaise met de fijn gesnipperde kruiden, yoghurt, mierikswortelpuree, geperste look en enkele druppels citroensap.
Was de groene kruiden. Bewerk ze even met een weinig olijfolie en een beetje zout. Leg onderaan in het uitsteekvormpje een aardappelwafeltje, duw daarop de groene kruiden, leg er een stukje ansjovis op en werk af met een tweede wafeltje. Spuit enkele toefjes van de kruidenmayonaise ertegenaan.
Werk af met een takje groen.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 04 2017
Vorig Aperitiefhapje:
Zalfje van butternutpompoen met sint-jakobsvruchten en breugelspek

Volgend Aperitiefhapje:
Gemarineerde jonge makreel met groene quinoa en rozemarijn

Pagina's

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (331)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (27)
  • Hoofdgerecht vlees (90)
  • Nagerecht (111)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (112)

Laatste recepten

  • Lamskoteletje met winterse groenten
  • Gerookte zalm met kruidige quinoa en rode biet
  • Sint-Jacobsvrucht met mangosalsa
  • Oester, avocado, citrus, kreeft, champagnesabayon, roze peper.
  • Griet met garnalen, mosselen, venkel en pesto
  • Bladerdeeg, biscuit, panna cotta, geitenkaas, chocolade, framboos

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
Facebook pagina
| Inhoud en foto's © 2002 - 2019 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |