Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gemarineerde jonge makreel met groene quinoa en rozemarijn


Klaargemaakt op: 21/04/2017

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 4    jonge makrelen
– 40    gram suiker
– 2    dl witte wijn azijn
– 4    dl water
– 2    glazen witte wijn
– 6    sjalotten (fijn gesnipperd)
– 2    koffielepels zwarte peperkorrels
– rozemarijn
– 150    gram quinoa
– 1     chilipepertje
– 4    lente-uitjes
– jonge spinazie
– koriander
– munt
– limoensap

 

Bereiding:

Ontgraat de makreel, kruid langs graatkant. Meng water, witte wijnazijn, suiker, zout, peper en rozemarijn in een pan en breng aan de kook. Leg de makreel in een schotel, strooi er de sjalot en rozemarijn over en giet er de kokende marinade over. Bedek met plastiekfolie en zet een nacht in de koelkast.
Kook de quinoa gaar in licht gezouten water. Maak de chilipeper schoon, verwijder de zaadjes en snij hem grof. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze grof. Kuis de spinazie. Mix de spinazie, lente-uitjes, chilipeper, muntblaadjes en koriander fijn in de keukenmachine. Giet de quinoa af en laat goed uitlekken.
Meng het fijngehakte spinaziemengsel door de quinoa. Voeg het limoensap en een scheut olijfolie toe.
Meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Het quinoa-mengsel in een vormpje duwen.
Versnijd de makreel in fijne stukjes en leg er een paar naast het quinoa torentje. Werk af met een takje koriander.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 04 2017
Vorig Aperitiefhapje:
Aardappelchips met groene kruiden en kruidenmayonaise

Volgend Aperitiefhapje:
Gerookte zalm met zwarte sesam en verse groene kruiden

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |