Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 3 gerookte haringen
– 3 groene appelen
– 3 uitgelekte augurken
– 2 sjalotten
– 2 eetlepels olie
– 1 potje bieslook
– 1 vel bladerdeeg
– 1 ei
– 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
– 20 gram maanzaad
Bereiding:
Strijk het vel bladerdeeg in met het geklopt ei, bestrooi met de gemalen kaas en het maanzaad. Verdeel nadien in vierkantjes (2/persoon) en bak af in een oven van 200 °C gedurende 8 minuten.
Versnijd de zoute haring in stukjes. Versnijd de groene appel in blokjes, alsook de augurken. Snij de sjalotten in een fijne brunoise. Mengen alle groentjes met 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg 2 bladerdeegjes op een aperobordje, laat een stukje tegen leunen en schep er ook een lepeltje van het appelmengsel naast.