Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gerookte haring, bladerdeeg, groene appel, augurk


Klaargemaakt op: 06/02/2015

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 3 gerookte haringen
– 3 groene appelen
– 3 uitgelekte augurken
– 2 sjalotten
– 2 eetlepels olie
– 1 potje bieslook
– 1 vel bladerdeeg
– 1 ei
– 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
– 20 gram maanzaad

 

Bereiding:

Strijk het vel bladerdeeg in met het geklopt ei, bestrooi met de gemalen kaas en het maanzaad. Verdeel nadien in vierkantjes (2/persoon) en bak af in een oven van 200 °C gedurende 8 minuten.
Versnijd de zoute haring in stukjes. Versnijd de groene appel in blokjes, alsook de augurken. Snij de sjalotten in een fijne brunoise. Mengen alle groentjes met 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg 2 bladerdeegjes op een aperobordje, laat een stukje tegen leunen en schep er ook een lepeltje van het appelmengsel naast.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 02 2015
Vorig Aperitiefhapje:
Bisque garnalen, pompoen, vanille

Volgend Aperitiefhapje:
Gekonfijte sjalot met knolselderpuree en gebakken spek

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |