Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 2 gerookte palingfilets
– 60 ml rode bietensap
– 20 ml olijfolie
– 5 ml Cabernet Sauvignon-azijn
– 1 sjalot gesnipperd
– 2 rode bieten (1 gekookt, 1 rauw)
– 20 rode bietenblaadjes
– 50 gram rodebietenscheuten
– 150 ml zure room
– pezo
Bereiding:
Snijd de gekookte rode biet in vierkante blokjes en snijd de rauwe biet in dunne plakjes en steek er rondjes uit.
Leg de stukjes gerookte paling strak op het bordje. Leg er vervolgens de bietenblokjes, bietenschijfjes, blaadjes en scheuten bij. Besprenkel met de vinaigrette en presenteer de zure room ernaast.
Vinaigrette:
Meng het rode bietensap met de olijfolie, de azijn en de sjalot. Kruid met peper en zout.