Aantal personen: 18
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 300 gram gerookte zalm in blokjes
– 1/2 courgette
– Olijfolie
– verse munt
– bladpeterselie
– bieslook
– sap en zeste van 1/2 limoen
– 120 gram quinoa
– 240 ml groentebouillon
– 1 kleine rode biet
– 1 eetlepel kokosolie
Bereiding:
Hak de courgette in kleine stukjes. Stoof beetgaar in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
Maak de kruidenpasta: mix de gestoofde courgette met wat munt, bladpeterselie, bieslook, een scheutje limoensap en 1 eetl. olijfolie.
Spoel de quinoa en kook 12 à 15 min. in de groentebouillon, haal van het vuur en laat nog even rusten.
Roer de kruidenpaste door de quinoa en breng op smaak met limoenzeste, peper en zout.
Snij met de mandoline fijne schijfjes van de rode bieten. Steek er kleine cirkeltjes uit. Bak deze in wat boter, kruid met peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier.
Afwerking:
Maak kleine torentjes met de quinoa. Plaats hiertegen een chipje van rode biet. Verdeel wat blokjes gerookte zalm over de bordjes. Plaats een paar puntjes olijfolie waardoor je wat muntblaadjes gemixt hebt.