Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Groene asperges Aardappel Pesto van peterselie Oud Brugge


Klaargemaakt op: 03/05/2013

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 16 groene asperges
– 4 aardappelen
– 150 gram Oud Brugge
– 1 dl zure room
– 4 radijsjes
– 50 gram tuinkers

Pesto:
– 1 dl slaolie
– 50 gram pijnboompitten
– 1 bussel platte peterselie
– 50 gram Oud Brugge
– enkele druppels limoensap

 

Bereiding:

Pesto:

Mix de peterselie samen met Oud Brugge (in stukjes), de pijnboompitjes, peper, zout en de slaolie tot een groene pasta. Werk af met enkele druppels limoensap.
Schil en kook de aardappelen. Versnijd ze in een grove brunoise. Meng ze als nog licht warm zijn onder de pesto en laat ze daar verder de smaak opnemen. Snij de Oud Brugge eveneens in een grove brunoise.
Schil ook de groene asperges en snijd ze eveneens in een grove brunoise. Laat kort garen in licht gezouten water. Meng de asperges voorzichtig onder het mengsel van aardappel en pesto en voeg eveneens de Oud Brugge toe. Snijd de radijsjes in zeer dunne schijfjes.
Maak een streep met het mengsel en werk af met enkele stipjes zure room, tuinkers en schijfjes radijs.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

menu van de maand 05 2013
Vorig Aperitiefhapje:
Gerookte zalm met wasabi-eitjes en rozijnenbrood

Volgend Aperitiefhapje:
Tartaar van asperges Kwarteleitje Groene kruiden

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |