Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Harira


Klaargemaakt op: 14/09/2018

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 2 uien, gesnipperd
– 2 stengels bleekselderij, in stukjes
– 1 courgette
– 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
– 1/2 chilipepertje
– 1 blik ontvelde tomaten, in stukjes
– 1 blik gekookte kikkererwten
– 50 gram bruine linzen
– 1 liter groentebouillon
– 1 eetlepel bloem
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 theelepel kurkuma
– 1 snuifje saffraan
– 1 theelepel vers geraspte gember
– 2 eetlepels verse koriander
– 2 eetlepels platte peterselie
– 1 eetlepel limoensap
– 2 limoenen (voor de zeste)

Bereiding:

Verhit een scheutje olie in een grote diepe pan en fruit de ui en selderij tot de ui glazig wordt. Doe de specerijen, tomaten, kikkererwten, linzen en bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 30 tot 40 minuten zachtjes sudderen tot de linzen gaar zijn. Roer af en toe door om te zorgen dat de soep niet aanbrand. Voeg tegen het einde van de kooktijd ook de groentjes en andere toevoegingen toe aan de soep en laat die even meesudderen. Als alles gaar is schep je een flinke lepel soep uit de pan in een kommetje en mengt de bloem, limoensap en tomatenpuree erdoor. Doe het mengsel terug in de pan en roer het door de soep zodat het vocht bindt en indikt.
Voeg als laatste de koriander en peterselie toe. Haal de pan van het vuur en laat de soep nog minstens 10 minuten staan om op smaak te komen.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 09 2018
Vorig Aperitiefhapje:
Briouat met zoete ui en amandelen

Volgend Aperitiefhapje:
Gerookte fazant – tapenade van champignons – krokante quinoa

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |