Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Kort gebakken inktvis met chorizo en groene asperges


Klaargemaakt op: 09/05/2014

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 30 ml Arbequina-olijfolie
– 2 mespuntjes garam masala
– 2 citroenen
– 60 gram chorizo
– 2 grote tenen knoflook
– 30 ml olijfolie
– 300 gram kleine verse inktvis
– 16 groene asperges
– 2 bakjes rucolascheutjes
– inktvisinktkoekjes
– gezouten boter

 

Bereiding:

Inktvis: Maak de inktvissen schoon en snijd ze in gelijke reepjes. Bak de inktvisreepjes kort in een hete pan met een beetje olie. Voeg fijngesneden knoflook en chorizo toe. Verfris met citroensap en kruid met garam masala en peper en zout. Voeg de Arbequina-olijfolie toe en zet van het vuur.

Asperges: Snijd de onderkant van de asperges en kook ze in gezouten water met boter in 5 tot 8 minuten gaar.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 05 2014
Vorig Aperitiefhapje:
Sint-Jacobsvrucht – tartaar/gebakken/gefrituurd – limoen – gember

Volgend Aperitiefhapje:
Gebakken Sint-Jakobsvrucht, met een compote van venkel, een krokantje van Pancetta en een sausje op basis van peperkoek en ganzenlever

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |