Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 2 uien
– 4 stengels groene selder
– 4 takjes peterselie
– 4 el olijfolie
– 8 dl visfond
– 2 kg mosselen
– 2 tl gele currypasta
– 4 dl room
– peper
– zout
Bereiding:
Snijd de uien in ringen, de selder in stukjes en hak de peterselie grof. Verhit de olie in een ruime pot en stoof de ui. Voeg selder, peterselie en visfond toe en laat 3 minuten op een matig vuur sudderen. Doe er de mosselen bij, kruid met pezo, dek af en laat 1 minuut koken. Schud de mosselen op en laat ze nog 2 minuten verder garen.
Giet de mosselen af en vang het kookvocht op. Haal de mosselen uit hun schelp. Verdeel ze over de kommetjes en houd er vier apart voor de afwerking.
Filter het kookvocht en breng opnieuw aan de kook. Doe er de currypasta bij en roer goed los. Giet er de helft van de room bij en laat op een matig vuurtje indikken. Breng eventueel verder op smaak met pezo.
Verdeel het mosselsoepje over de kommetjes. Klop de rest van de room luchtig. Garneer elk kopje met wat opgeklokte room, eventueel een blaadje peterselie en een mosseltje.