Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 225 gram veenbessen
– 125 gram suiker
– 0.5 dl eau de vie van vruchten
– 2 gelatine blaadjes
– 500 gram spruitjes
– 500 gram everzwijnenfilet
– 1 theelepel cacaopoeder
– 50 gram boter
– 0,5 dl goede frambozenazijn
– Scheutje rode wijn
Bereiding:
Stoof de uitgelekte veenbessen op een matig vuurtje met de suiker en de eau de vie. Pureer en zeef door. Voeg aan het veenbessen sap de gelatine toe en stort in een kom (met huishoudfolie) en laat opstijven.
Versnijd de filet in lange “balken” (reken zo’n 4 cm op 4 cm doorsnede – gebruik de parures in eerste recept), wrijf de filets in met cacaopoeder, pe/zo. Bak kort aan langs alle zijden in hete olie met boter. Laat rusten en leg op kant.
Blus de pan met rode wijn en voeg de azijn toe (roer alle bakresten los), laat zachtjes inkoken en voeg beetje van de veenbessenpulp toe (niet teveel), controleer kruiding en werk af met klontje koude boter.
Kook de spruitjes gaar , stoof kort aan in wat boter en blender tot een fijne puree , afkruiden met pe/zo/no (hou wat blaadjes apart om te frituren)
Presenteer op apero schaaltje : maak een torentje van de spruitenpuree , vervolgens een sneetje everzwijn en een sneetje gelei van veenbessen. Druppel er enkele druppels van de saus rond. Eventueel gefrituurde spruitenblaadjes.