Naar de inhoud springen

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 702 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (331)
    • Voorgerecht (112)
    • Hoofdgerecht vlees (90)
    • Hoofdgerecht vis (27)
    • Nagerecht (111)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gefrituurde ravioli van everzwijn met uienconfit.


Klaargemaakt op: 9/11/2018

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Voor de pasta:
– 500 gram Bloem ( “00” )
– 5 eieren
– 1 losgeklopt ei
– +/- 125 g panko of paneermeel

Voor de vulling:
– De parures van het everzwijn filet
– 2 konijnen levers
– 1 kleine fijn gesneden sjalot
– 1/2 teen look
– 1 ei
– Een scheut cognac
– Fijngemalen pistachenootjes

Voor de confit:
– 2 rode uien
– Olijfolie
– Beetje suiker
– Scheut porto + rode wijn
– Frambozenazijn

Voor de afwerking:
– Frituurolie
– Enkele basilicum blaadjes
– Fijn geraspte Parmezaan

Bereiding:

Maak de pasta :
Meng bloem en eieren en meng tot een stevig deeg , rol uit tot dunne velletjes met een pasta machine

Voor de confit :
Snij ui heel fijn , stoof zachtjes aan in olijfolie , voeg suiker toe en blus met de azijn. Voeg porto en RW toe tot helemaal onder , laat droog koken en controleer kruiding.

Maak de vulling :
Cutter het vlees en lever fijn , stoof de sjalot en look kort aan en voeg bij het vlees evenals de cognac , pistachenootjes , ei en kruid af.

Maak de ravioli :
Leg een lap deeg op het aanrecht en spuit er toefjes vulling op (laat telkens zo’n 3 à 4 cm tussen) , leg hierop een tweede vel deeg en druk alles mooi aan , snij identieke vierkantjes uit het deeg. Kook de ravioli beetgaar in licht gezouten water en laat uitlekken op een keukenhanddoek (+ dek af met handdoek). Haal de ravioli door het losgeklopte ei en vervolgens door de panko. Frituur de ravioli’s goudbruin , laat uitlekken en presenteer op apero bordje met wat confi. Rasp er wat Parmezaan over en garneer met een blaadje basilicum.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 11 2018
Vorig Aperitiefhapje:
Mousse van spruitjes-kort gebakken everzwijnenfilet–gelei van veenbessen

Volgend Aperitiefhapje:
Sint-Jacobsvrucht met mangosalsa

Pagina's

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (331)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (27)
  • Hoofdgerecht vlees (90)
  • Nagerecht (111)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (112)

Laatste recepten

  • Lamskoteletje met winterse groenten
  • Gerookte zalm met kruidige quinoa en rode biet
  • Sint-Jacobsvrucht met mangosalsa
  • Oester, avocado, citrus, kreeft, champagnesabayon, roze peper.
  • Griet met garnalen, mosselen, venkel en pesto
  • Bladerdeeg, biscuit, panna cotta, geitenkaas, chocolade, framboos

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
Facebook pagina
| Inhoud en foto's © 2002 - 2019 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |