Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Mousse van spruitjes-kort gebakken everzwijnenfilet–gelei van veenbessen


Klaargemaakt op: 9/11/2018

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 225 gram veenbessen
– 125 gram suiker
– 0.5 dl eau de vie van vruchten
– 2 gelatine blaadjes
– 500 gram spruitjes
– 500 gram everzwijnenfilet
– 1 theelepel cacaopoeder
– 50 gram boter
– 0,5 dl goede frambozenazijn
– Scheutje rode wijn

 

Bereiding:

Stoof de uitgelekte veenbessen op een matig vuurtje met de suiker en de eau de vie. Pureer en zeef door. Voeg aan het veenbessen sap de gelatine toe en stort in een kom (met huishoudfolie) en laat opstijven.
Versnijd de filet in lange “balken” (reken zo’n 4 cm op 4 cm doorsnede – gebruik de parures in eerste recept), wrijf de filets in met cacaopoeder, pe/zo. Bak kort aan langs alle zijden in hete olie met boter. Laat rusten en leg op kant.
Blus de pan met rode wijn en voeg de azijn toe (roer alle bakresten los), laat zachtjes inkoken en voeg beetje van de veenbessenpulp toe (niet teveel), controleer kruiding en werk af met klontje koude boter.
Kook de spruitjes gaar , stoof kort aan in wat boter en blender tot een fijne puree , afkruiden met pe/zo/no (hou wat blaadjes apart om te frituren)
Presenteer op apero schaaltje : maak een torentje van de spruitenpuree , vervolgens een sneetje everzwijn en een sneetje gelei van veenbessen. Druppel er enkele druppels van de saus rond. Eventueel gefrituurde spruitenblaadjes.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 11 2018
Vorig Aperitiefhapje:
Gerookte fazant – tapenade van champignons – krokante quinoa

Volgend Aperitiefhapje:
Gefrituurde ravioli van everzwijn met uienconfit.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |