Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Parmahapje met duo van meloengranité en roquette-olie


Klaargemaakt op: 06/09/2013

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 galiameloen
– 1/2 watermeloen
– Olijfolie
– Roquette sla
– Grof zeezout
– 30 plakjes Parmaham
– 10 tal muntblaadjes

 

Bereiding:

Reinig de Galia meloen en de watermeloen, snij ze in stukken en pureer elk apart in een blender (voeg bij de watermeloen de fijngesneden muntblaadjes toe), zet de aparte meloenpureetjes in een kommetje in de vriezer en schep regelmatig de randen los.
Giet de olijfolie in een beker en zet 2 uur in de vriezer, pureer de roquette sla met de ijskoude olie en giet het mengsel door een fijne zeef. (de koude olie helpt de groene kleur van de sla te bewaren.)
Draai de ham op een brochettestokje en leg het op een langwerpig bordje, serveer er langs beide zijden een soort van de meloengranité bij en dresser de ham met een beetje roquette olie en wat grof zeezout


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 09 2013
Vorig Aperitiefhapje:
Garnalentajine met saffraan, gember en venkel

Volgend Aperitiefhapje:
Pulpo met aardappel en Zhoug

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |