Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 300 gram pulpo
– 1 gesnipperde ui
– 2 teentjes look geperst
– 2 theelepels suiker
– 1,5 bosje verse koriander fijngehakt
– 1 theelepel geroosterde korianderzaadjes
– 2 theelepels met paprikapoeder
– 2 eetlepels fijngesneden peterselie
– 4 jalapenopepers fijngesneden en geroosterd in een pan
– olijfolie
– citroensap
– peper
– zout
Bereiding:
Schil de aardappelen , kook ze gaar en snijd in dobbelsteentjes. Meng alle ingrediënten voor de Zhoug in een blender en pureer ze tot een fijne massa. Breng op smaak met de olijfolie, citroensap en peper, zout. Mix nog even goed door. Bak de pulpo met Zhoug kort in een grillpan en serveer ze met de blokjes zoete aardappel.