Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Ravioli met duxelle – haas en eekhoorntjesbrood


Klaargemaakt op: 14/11/2014

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 500 gram bloem 00
– 5 eieren + 2 eidooiers om pasta dicht te kleven
– 250 gram champignons
– 4 sjalotten
– 1/2 busseltje peterselie
– 2 hazenbillen
– 3 eekhoorntjesbroden
– olijfolie
– balsamico azijn
– scheut rode wijn
– aromaten : wortel – tijm – ui – laurier

 

Bereiding:

Bloem uitstorten op aanrecht, kuiltje maken en de eieren erin breken. Meng zorgvuldig met de bloem en kneed tot egale massa. Rol uit tot de gewenste dikte. Maak een duxelle : snij sjalot en champignons fijn en stoof gaar in wat boter , kruid af + voeg gehakte peterselie toe. Hazenbillen aan kleuren in wat boter , en garen onder deksel na toevoeging van de aromaten en de rode wijn. Laten afkoelen en vlees van de bouten halen en in kleine brunoise versnijden + mengen onder de duxelle. Maak de ravioli en kook gaar in gezouten water. Versnijd eekhoorntjesbrood in dunne plakjes en bak krokant in wat geklaarde boter , kruid met pe/zo.

 

Bordschikking:

Leg een plakje eekhoorntjesbrood op een apero-bordje en schik er de ravioli op , strooi er wat gehakte peterselie over en druppel er wat olijfolie en balsamico over.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 11 2014
Vorig Aperitiefhapje:
Gerookte wilde eend – pastinaak/parmezaan rolletjes en zoet-zure toets

Volgend Aperitiefhapje:
Gerookte paling, rode biet, zure room

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |