Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 kg rivierkreeftjes (of scampi’s)
– 1 grote komkommer zonder pitten
– 4 Italiaanse tomaten
– 500 gr gember
Beurre blanc:
– 4 fijngehakte sjalotten
– 10 eetlepels wijnazijn
– 1/2 l droge witte wijn
– 30 eetlepels water
– 1 liter culinaire room
– 500 gr boter
– gehakte peterselie
Bereiding:
Rasp de gember boven een kom en vang zo veel mogelijk sap op. Giet de witte wijn op de geraspte gember en het sap en laat ongeveer 1 uur trekken. Snij de komkommer in brunoise, blancheer en koel af met zeer koud water. Laat daarna uitlekken op keukenpapier en zet apart. Pel de tomaten, haal er de pitten uit, snij het vlees in brunoise en zet apart. Giet de gember door een puntzeef en haal er zo een maximum aan sap uit door de gember uit te persen.
Beurre blanc:
Stoof de fijngehakte sjalotten in boter. Voeg de wijnazijn toe en laat tot 2/3de inkoken. Voeg de met gember geparfumeerde wijn toe en laat terug inkoken tot 2/3de. Voeg ongeveer 30 eetlepels water toe en laat inkoken tot de helft. Voeg de culinaire room toe om de saus(soep) te binden. Giet door een puntzeef en maak de saus(soep) af door er koude boter aan toe te voegen. Leg de rivierkreeftjes en de komkommer in de beurre blanc, meng en laat zachtjes opwarmen. Als de saus(soep) warm is, voeg dan de tomaten toe en de gehakte peterselie. Dien op!