Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Tartaar van asperges Kwarteleitje Groene kruiden


Klaargemaakt op: 03/05/2013

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 8 asperges
– 1 citroen
– 1 dl room
– enkele druppels slaolie
– groene kruiden: kervel – platte peterselie – dragon – bieslook
– 16 kwarteleitjes
– 2 eetlepels bloem
– 2 eiwitten
– 100 gram paneermeel

Sausje:
– 1/2 dl room
– 1 dl mayonaise
– jus van groene kruiden

 

Bereiding:

Schil de asperges. Snij ze in een fijne brunoise en kook ze kort (30 sec.), afkoelen onder koud water.
Meng met room, citroensap, olie en kruid met peper en zout. Kook de eitjes 4 minuten, koel onder koud water, pel ze en paneer ze (bloem-eiwit-paneermeel of panko). Frituur de eitjes goudbruin.
De tartaar van asperges in een vormpje duwen, er 2 streepjes over trekken met de saus en afwerken met het gefrituurd eitje en groene kruiden.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

menu van de maand 05 2013
Vorig Aperitiefhapje:
Groene asperges Aardappel Pesto van peterselie Oud Brugge

Volgend Aperitiefhapje:
Witte asperges Gerookte sjalot Hazelnoten Erwtjes Koolzaadbloemetjes

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |