Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 8 witte asperges
– 4 sjalotten
– 100 gram erwtjes
– 8 peulerwtjes
Vinaigrette:
– kookvocht asperges
– restjes van asperges
– Chardonnay-azijn
– koolzaadolie
Erwtenschuim:
– 100 gram erwten
– koolzaadolie
– Chardonnay-azijn
– tuinkers
– erwtasperge scheuten
– koolzaadbloemetjes
– hazelnoten
Bereiding:
Rook de sjalotten in een rookoventje. Snijd de sjalotten in ringen en gaar ze krokant in licht gezouten water gedurende 1 minuut. Schrik onder koud water. Schil de asperges en snij ze in de lengte in dunne sneetjes. Laat zeer kort garen (30 sec.) in licht gezouten water. Kook de peultjes en erwten eveneens in licht gezouten water (1’).
Vinaigrette: alle ingrediënten mengen.
Erwtenschuim: Gaar de erwten in licht gezouten water, giet af en mix ze met de koolzaadolie, Chardonnay-azijn en een weinig kookvocht.
Leg 2 dunne sneetjes op een bordje en garneer met tuinkers, scheuten, ringetjes sjalot, erwtjes, gehakte hazelnoten, de koolzaadbloemetjes en het erwtenschuim.