Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 48 sluimererwten
– 200 gram gepelde garnalen (of 500 gram ongepelde garnalen)
– 100 gram parmezaanse kaas in schijfjes
– gemengde sla (krulandijvie / rucola / radichio rosso)
– een weinig pesto
– mayonaise
– witte wijn
Bereiding:
De sluimererwten krokant in licht gezouten in een kom zonder deksel. Direct daarna grondig afkoelen onder koud stromend water of in ijswater. De schelpen van elkaar halen en op de aperitiefbordjes leggen. Onderaan 3 halve schelpen leggen, daarop een weinig met witte wijn aangelengde mayonaise en enkele druppels pesto. Hierop de gepelde garnalen schikken en afdekken met de resterende andere helften van de sluimererwten. De bovenkant even instrijken met een weinig slaolie (voor de glans). De sluimererwten afwerken met een weinig gemengde sla. Tot slot het bordje verder afwerken met enkele druppels pesto en de aangelengde mayonaise.