Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Tonijn met asperges en nori


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 320 gram tonijn
– 8 witte asperges
– 8 groene asperges
– 4 blaadjes nori
– erwtaspergescheuten
– maanzaad

Vinaigrette:
– pijnboompitten
– olijfolie
– balsamico
– pezo

 

Bereiding:

De asperges grondig kuisen en dan koken in licht gezouten water. Laten afkoelen en daarna in de lengte in 2 snijden. Alleen de bovenste helft wordt gebruikt, het onderste gedeelte in een fijne brunoise versnijden en kort marineren in de vinaigrette. Het bovenste gedeelte ( 1/2 witte en 1/2 groene) omwikkelen met een klein stukje nori.
Even voor opdienen kort aanbakken op een grillpan. De tonijn in kubusjes (2 cm op 2cm) versnijden en kort aanbakken. De gebakken bovenkant bestrooien met maanzaad. Onderaan een weinig van de aspergebrunoise schikken, daarop het gebakken stukje tonijn leggen en de asperges er laten tegen leunen.
Afwerken met een paar erwtaspergescheuten en een weinig vinaigrette.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Praline van Aalsterse vlaai en Stilton kaas

Volgend Aperitiefhapje:
Rabarbermoes met gebakken griet en gefruite prei

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |