Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Tortilla met pulled prei, peultjessalade en homemade bbq-saus


Klaargemaakt op: 09/06/2018

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Saus:
– sjalot
– knoflook
– 100 g ketchup
– 1 el zonnebloemolie
– 1 el mosterd
– 1 el luikse siroop
– 1 el worcestershiresaus
– enkele druppels tabasco
– 30 g bruine suiker
– 1/2 kl paprika poeder
– 1/4 kl gemalen komijnzaad.

Youghurtdressing:
– 2 teentjes knoflook
– koriander
– munt
– geraspte schil en sap van 1 limoen
– 150 g griekse yoghurt
– 20 ml sushi azijn

Tabasco voor de peultjessalade:
– 100 g sluimerwtjes
– 100 g peultjes
– 2 teentjes knoflook
– 20 g geraspte gember
– 300 ml azijn
– 2 el vissaus
– 1/2 kl paprikapoeder
– 40 g suiker
– 4 stronkjes prei
– 6 tortilla’s
– gesnipperde koriander

Bereiding:

nipper de sjalot en de knoflook en fruit deze aan in de olie. Voeg paprikapoeder, ketchup, mosterd, luikse siroop, worcestershiresuas, tabasco, bruine suiker en komijnzaad toe. Laat 10 min sudderen en blijf roeren.
Pel en pers de knoflook voor de yoghurtdressing. Snipper de kruiden fijn en meng met de yoghurt, limoenrasp en sap. Breng op smaak met tabasco en sushi-azijn. Zet dit koel weg.
Mix de knoflook, gember, azijn, vissaus, paprikapoeder en suiker glad. Snij de peultjes in fijne reepjes en schenk er de marinade overheen en laat dit 1 uur marineren.
Pof de prei min 10 minuten in de hete kolen tot hij zwart geblakerd is. De prei hoeft dus niet op de en rooster! Draai regelmatig om zodat alle kanten zwart worden. Laat even afkoelen en verwijder het zwarte deel. Trek met een vork lange slierten. Meng onder de opgewarmde bbqsaus.
Leg de tortilla’s op de rooster van de bbq. Laat even opwarmen en dresseer dan met een beetje pulled prei, peultjessalade en yoghurtdressing. Vouw dubbel en werk af met gesnipperde verse koriander.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 06 2018
Vorig Aperitiefhapje:
Gefrituurde zwarte pasta met makreel en inktvis

Volgend Aperitiefhapje:
Speculaas met Breydelspek en brie

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |