Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vis

Soft Shell krab met witloof, erwtenstampot en kruidige boter


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 32 soft shell krabben
– 32 struikjes ‘baby-witloof’
– 1/2 kg geklaarde boter
– 8 teentjes knoflook
– bonenkruid
– citroentijm
– 800 gram doperwten (diepvries)
– 800 gram aardappelen
– 200 gram boter
– 4 eidooiers
– 4 uien
– vloeiende bloem
– 8 eiwitten
– 400 gram broodkruim of paneermeel
– 2 citroenen (in plakjes gesneden)
– peterselie

 

Bereiding:

Klaar de boter de dag voordien, en doe er de knoflook, stelen van het bonenkruid en citroentijm bij zodat de boter alle aroma’s kan opnemen.
Kook de aardappelen in de schil en pel ze daarna , draai ze door een passe-vit, voeg de gaargekookte erwten aan toe, de boter, de eidooiers, ½ eetlepel van het fijngehakte bonenkruid, en de gestoofde fijngesnipperde ui, kruid af met peper en zout.
Wentel de krabbetjes eerst door de vloeiende bloem, vervolgens door het losgeklopte eiwit en daarna door het broodkruim. Zeef de geklaarde boter en bak de krabbetjes hierin krokant bruin, laat ze uitlekken op keukenpapier en hou warm.
Bak in dezelfde pan het witloof en de plakjes citroen, pers de rest van de citroen uit.
Doe bij de bakboter ½ eetlepel van de fijn gehakte citroentijm en peterselie.

 

Bordschikking:

Schep in het midden van het bord in een vorm de erwtenpuree, leg er telkens 2 struikjes baby-witloof op, en hierop de krokant gebakken krabben , garneer met een stukje citroen en wat groen, lepel er wat geklaarde kruidenboter rond.

P.S. Aan de zuidkusten van Florida worden de blauwe strandkrabben gevangen van zodra ze hun oude pantser hebben afgegooid. Het nieuwe is zacht en eetbaar. De krabbetjes worden knapperig gebakken en in hun geheel opgepeuzeld. Een echte delicatesse. Ze worden normaal altijd diepvries aangeboden bij ons.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Hoofdgerecht vis:
Asperges en vis in telkens een ander kader

Volgend Hoofdgerecht vis:
Gebakken zeebaars vergezeld van een aardappelpuree van gekonfijte tomaten en lente-uitjes, gefrituur

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |