Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 32 soft shell krabben
– 32 struikjes ‘baby-witloof’
– 1/2 kg geklaarde boter
– 8 teentjes knoflook
– bonenkruid
– citroentijm
– 800 gram doperwten (diepvries)
– 800 gram aardappelen
– 200 gram boter
– 4 eidooiers
– 4 uien
– vloeiende bloem
– 8 eiwitten
– 400 gram broodkruim of paneermeel
– 2 citroenen (in plakjes gesneden)
– peterselie
Bereiding:
Klaar de boter de dag voordien, en doe er de knoflook, stelen van het bonenkruid en citroentijm bij zodat de boter alle aroma’s kan opnemen.
Kook de aardappelen in de schil en pel ze daarna , draai ze door een passe-vit, voeg de gaargekookte erwten aan toe, de boter, de eidooiers, ½ eetlepel van het fijngehakte bonenkruid, en de gestoofde fijngesnipperde ui, kruid af met peper en zout.
Wentel de krabbetjes eerst door de vloeiende bloem, vervolgens door het losgeklopte eiwit en daarna door het broodkruim. Zeef de geklaarde boter en bak de krabbetjes hierin krokant bruin, laat ze uitlekken op keukenpapier en hou warm.
Bak in dezelfde pan het witloof en de plakjes citroen, pers de rest van de citroen uit.
Doe bij de bakboter ½ eetlepel van de fijn gehakte citroentijm en peterselie.
Bordschikking:
Schep in het midden van het bord in een vorm de erwtenpuree, leg er telkens 2 struikjes baby-witloof op, en hierop de krokant gebakken krabben , garneer met een stukje citroen en wat groen, lepel er wat geklaarde kruidenboter rond.
P.S. Aan de zuidkusten van Florida worden de blauwe strandkrabben gevangen van zodra ze hun oude pantser hebben afgegooid. Het nieuwe is zacht en eetbaar. De krabbetjes worden knapperig gebakken en in hun geheel opgepeuzeld. Een echte delicatesse. Ze worden normaal altijd diepvries aangeboden bij ons.