Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 16 stukken zeebaarsfilet (170 gram / persoon)
– 8 gekonfijte tomaten
– 240 gram groene tapenade
– 240 gram zwarte tapenade
– 2 courgettes
– 8 eetlepels olijfolie
– 8 eetlepels vloeibare honing
– 4 eetlepels balsamico-azijn
– tijm
– peper
– zout
– 48 groene aspergepunten
– 16 aardappelen
– 32 stengels pijpajuin
– rucola (notensla)
Zwarte Tapenade:
– 250 gram zwarte olijven
– 2 teentjes knoflook
– 4 ansjovisfilets
– 1 1/2 eetlepel kappertjes
– 1 dl olijfolie
– citroensap (eventueel)
Groene Tapenade:
– 250 gram groene olijven
– 2 teentjes knoflook
– 4 ansjovisfilets
– 1 1/2 eetlepel kappertjes
– 1 dl olijfolie
– citroensap (eventueel)
Bereiding:
De tapenade maken door de ingrediënten te mixen tot een grove puree.
Bak de stukken zeebaarsfilet kort aan in een mengsel van olijfolie en boter tot ze voor de 1/2 klaar zijn. Laat afkoelen en snijd de stukken doormidden. Bestrijk dan 1 stuk met groene tapenade en het andere stuk met de zwarte tapenade.
Beleg het stuk zeebaars met de zwarte tapenade met de gekonfijte tomaten en het stuk dat bedekt is met de groene tapenade met de flinterdun gesneden courgette.
Maak er een torentje van. Leg het stuk zeebaars met de courgette afgedekt bovenaan. Even voor opdienen nog een 5-tal minuten opwarmen in een warme oven van 175°C. Afwerken met 3 asperges.
De groene aspergepunten schillen en gaar koken in een groentebouillon.
De groentebouillon laten koken, er de asperges inleggen en de bouillon opnieuw aan de kook laten komen. Nadien alles van het vuur halen, als de asperges beginnen te zakken zijn ze gaar.
De pijpajuin kuisen, versnijden en kort aanstoven in olijfolie.
De aardappelen garen en grof pureren tot een smeuïge puree met toevoeging van boter, melk en kruiden. (peper / zout / kruidnoot).
Er nadien de gestoofde pijpajuin en de grof versneden rucola ondermengen.
Karameliseer de honing, voeg olijfolie, de balsamico-azijn en de fijn gehakte tijm toe.
Bordschikking:
Schik het visstapeltje op een bord, nappeer met de saus en schik er een torentje van de aardappelpuree naast. Werk de aardappelen af met een basilicumblaadje.