Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 60 vellen filodeeg
– 800 gram ui
– 8 teentjes look
– 1200 gram spinazie
– 800 gram rucola
– 40 gram salieblaadjes
– 40 gram oreganoblaadjes
– 40 gram Basilicumblaadjes
– 800 gram gekonfijte tomaat
– 500 gram Ricotta
– 300 gram Feta kaas
– 600 gram verse zachte geitenkaas
– 400 gram geraspte Parmezaan
– 600 gram Manzanilla olijven (ontpit)
– Geklaarde boter
– 4 kg Entrecote (dikte 2 tot 3 cm)
– Beetje bruine fond
Bereiding:
Belangrijk is dat de vulling zo droog mogelijk is zodat het filodeeg mooi krokant gebakken wordt.
Snij ui en look fijn en stoof aan in een scheutje olijfolie, voeg de spinazie en de rucola toe en stoof mee tot alles gekrompen is , hang het geheel in een zeef en laat uitlekken. Hak de oregano , salie en basilicumblaadjes fijn , en snij de gekonfijte tomaatjes ook fijn. Snij de Ricotta , Feta en verse geitenkaas in blokjes. Meng de uitgelekte bladgroenten met de 4 kazen en de kruiden , voeg tomaatjes toe alsook de in stukken gesneden olijven. Kruid geheel af met pe/zo en laat indien noodzakelijk nog wat uitlekken in een zeef.
Strijk een eerste filodeeg vel in met geklaarde boter en leg in een kleine creuse pot, doe dit vervolgens ook met 2 volgende filodeeg vellen (let erop dat de filodeeg goed over de rand hangt , moet immers dienen om dicht te plooien) Voeg nu de vulling toe (tot de rand van het potje) en plooi de uiteinden van de filodeeg het potje dicht, druk lichtjes aan met je handen en bestrijk het met geklaarde boter. Bak gedurende een 30 tal minuutjes in een voorverwarmde oven van 200°
Wrijf de entrecote in met olijfolie (langs beide zijden) en kruid met pe/zo. Verwarm een grillpan en grill de entrecote gedurende een 4 tal minuutjes aan beide zijden. Haal van de pan en hou warm in een voorverwarmde oven van 50° gedurende zo’n 15 minuten. Grill daarna de beide zijden nogmaals gedurende een 2 tal minuten per zijde , leg op houten plank onder alufolie en versnij na zo’n 5 tal minuten. Deglaceer de grill pan met wat bruine fond en kruid af.
Leg een waaier van het vlees op het bord , zet er het krokantje met kaas bij en giet beetje saus op langs het vlees.