Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 3 kg varkensfilet
– 16 vellen brickdeeg
– 2 kg kleine cantharellen
– 16 el olijfolie
– 100 gram gesmolten boter
– 8 takjes kervel
– 8 eetlepels balsamicoazijn
– 2kg aardappelen
– 6 eetlepels graanmosterd
– optioneel 400 gram gekookte, gehakte groene kool
Bereiding:
1. Maak de cantharellen schoon. Verwarm 8 el olijfolie in een sauteerpan en laat de cantharellen gedurende 10 minuten slinken. Kruid met peper en zout. Hou opzij.
2. Verwarm de over voor op 200°C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
3. Snij de varkensfilet in medaillons.
4. Verwarm de rest van de olie in een braadpan en bak de medaillons goudbruin gedurende 2 minuten per kant. Hou het braadvocht van het vlees apart voor de afwerking.
5. Spreid de vellen brickdeeg uit op het werkblad. Snij er repen uit die even breed zijn als de medaillons. Smeer ze in met gesmolten boter.
6. Rol rond elke medaillon een reep brickdeeg en leg op een ovenplaat. Zet in de oven en bak gedurende 7 minuten.
7. Verwarm de cantharellen.
8. Deglaceer op hoog vuur het braadvocht van het vlees met de balsamicoazijn.
9. Verdeel de knapperige medaillons per twee over vier borden. Schik de cantharellen erbij en versier met kervel. Overgiet met de vleessaus met balsamicoazijn. Serveer warm.
Groene koolpuree met mosterdzaadjes
Maak een puree met groene kool of spitskool en voeg 3 el mosterdzaadjes toe.